rengör du dina smink- och hårborstar
Mode och fashion

Så rengör du dina smink- och hårborstar

Något många lite glömmer bort, det är att göra rent sina sminkborstar och sin hårborste. När gjorde du det själv senast till exempel? Att tvätta sina makeup-verktyg kanske inte hör till den roligaste delen av sminkrutinen, men det är värt att göra! Det är faktiskt ett bra råd för smink, att ha rena sminkborstar! Det eftersom att de gärna fylls på med rester av smink och rester av smuts. Och det är ju inget du vill ha i ditt ansikte! Dels ger det ett sämre resultat, dels kan det tillföra orenheter på din hud.

Att ta hand om dina sminkborstar, det gör att deras livslängd ökar, samt att de fungerar bättre att använda då du sminkar dig.

Så rengör du dina sminkborstar

Det är inte särskilt svårt att göra rent dina sminkborstar. Du måste inte köpa hem särskilda produkter. Det går oftast bra att ta det du har hemma så som schampo, diskmedel eller en tvål. Sedan finns det så klart en rengöring speciellt anpassad för dem, om du vill köpa.

Börja med att blöta alla borstar med ljummet vatten. Använd sedan det medel du vill göra rent med. Ta handflatan till hjälp och så att säga cirkulera den tills att vattnet åter igen är klart och det inte längre kommer sminkrester från borsten.

Nu kan du ta dina borstar och lägga dem på en frottéhandduk. Använd den för att krama ur allt vatten ur borstarna. Sedan kan du låta dem torka. Anledningen att du ska krama ur allt vatten är för att de inte får vara för blöta eftersom att då kan limmet i borsten släppa.

Hur ofta ska jag rengöra sminkborstarna?

Hur ofta du ska göra rent dina makeup-verktyg och borstar beror dels på hur ofta du använder dem, dels vad för slags verktyg det är. Det som ska göras rent allra oftast, det är makeup-svampar. Särskilt om du använder dem med flytande produkter. Det eftersom de lättare suger åt sig smuts och bakterier. Helst ska du göra rent dem direkt efter användning.

När det gäller sminkborstar så kan dessa göras rent lite mer sällan. Om du använder dem varje dag, så bör du göra rent dem varje vecka. Använder du dem mer sällan, då räcker det oftast att du gör rent dem varann vecka eller en gång per månad.

Glöm inte hårborsten

Hårborsten, den är det många som inte alls gör rent! Visst kanske du drar bort de hår som fastnar, men under dem, så finns det även en massa smuts, damm, rester från hårvårdsprodukter och så vidare. Om du bara borstar dig med samma borste, varje dag, så går ju dessa saker tillbaka in i håret. Så se alltid till att ta bort allt hår samt göra rent din borste. Det kan du göra under tiden du duschar. Bara att ta med den in i duschen och ge den en omgång med schampo. Det kan du göra en gång per vecka. Givetvis kan du även tvätta av den i handfatet om du vill.

Kommentarer inaktiverade för Så rengör du dina smink- och hårborstar