Hus och trädgård

Den fantastiska bordslampan!


Ljuskällor skapar en trevlig atmosfär. Det perfekta sättet att kombinera vackra inredningsdetaljer med energigivande ljus är att inreda med bordslampor som ger en härlig känsla i rummet. Med dessa kan du punktbelysa ett rum på ett sätt som ingen annan lampa kan.

Syfte och placering

Vad är ditt syfte med placeringen?

Det kan handla om att skapa en funktionell arbetshörna där du kan läsa eller skriva.

En mysig plats där du vill finna ro och mysa under en gosig filt med en kopp te?

Eller så vill du skapa en väl uttänkt och ombonad atmosfär som ger en känsla av stilsäkerhet och medvetenhet i beskådarens ögon.

Den funktionella arbetshörnan

En klassisk bordslampa med roterbart stativ eller roterbar skärm är lämplig till arbets- eller läshörnan då den riktar ljuset dit du vill.   

Valbara ljusstyrkor är ett tips eftersom du då kan välja exempelvis att ha lite extra ljus till läs- och skrivandet, för att sedan kunna dra ner ett läge då du behöver vila ögonen en stund.

En mysig plats

En bordslampa skapar en behaglig stämning. Du kan välja färg och sken med hjälp av glödlampans styrka och färg men även genom att välja en lampskärm i den färg du vill reflektera. Röd sprider värme, blå ger ett kyligare intryck och så vidare. Se över vilken färgsammansättning rummet och övrig inredning har. Med ett mörkare rum med mörkare inredning så är det en fördel med någon extra bordslampa eller starkare ljus. Gärna någon med prismor som sprider ett mysigt ljus- och skuggmönster.

Ett smart tips är att köpa en bordslampa med utbytbar skärm så kan du lätt byta skärm efter stil, färg, plats och humör.

Medveten och ombonad atmosfär

Visst ger det en härlig känsla att komma in i ett rum med ljuskällor av olika dess slag i olika utformningar och som ger olika effektfulla ljusdetaljer!

En häftig bordslampa som tar plats i hallen blir ett positivt första intryck när man kommer in i hemmet.

En stämningsfull bordslampa på fönsterbrädan som sprider sitt ljus över hela fönstret då mörkret faller ger en vacker effekt.

Eller den där fräcka inredningsdetaljen på sidobordet i form av en trendig bordslampa som sprider sitt varma och reflekterande ljus på väggen, vilket är ett snyggt och effektfullt knep att exempelvis framhäva tavlor eller annan inredning.

En rund bordslampa är tidlös, passar de flesta stilar och fungerar som en fin inredningsdetalj på byrån, fönsterbrädet eller på hyllan.

Även färgklickar är tidlöst så en färgglad bordslampa kan ge en känsla av stilmedvetenhet. Här kan man även tänka på att ifall skärmen har en vit insida så reflekteras det mjuka ljuset nedåt och ut i rummet vilket ger en fin effekt.

Med en bordslampa på väl utvalda platser kan du skapa olika spännande skuggor och ljus som kan ge en känsla av ett ombonat och mysigt hem. Fantasifulla, stilrena, personliga. Oavsett till vilken miljö och i vilket syfte du önskar en bordslampa så finns de i alla dess former och kan ge en mängd olika positiva effekter i ditt hem!   

Kommentarer inaktiverade för Den fantastiska bordslampan!