inredningsmisstag
Hus och trädgård

Vanliga inredningsmisstag och vad du bör göra istället

Det finns många inredningsmissar som många gör och som tyvärr kan dra ner hela intrycket. För att göra det lättare för dig, så ska du här få goda råd för inredning. Dels får du ta del av typiska inredningsmissar, dels tips på hur du faktiskt bör göra.

För många möbler

En miss många gör, det är att ha en massa möbler, i hela hemmet. Men det kan lätt göra att ditt hem känns alldeles för trångt. För att slippa få det så, så bör du helt enkelt fundera på vad eller vilka möbler det faktiskt är som används. Sedan ta bort resten! Du kan även testa att byta ut mot lite nättare möbler.

Du har glömt bort belysningen

En riktigt stor miss många gör då de inreder, det är att inte tänka till kring belysningen. För att få till det på bra sätt, så är det viktigt att du satsar på att ha mellan tre och tio ljuskällor samt satsar på tre varianter av belysning: Allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning.

Du har valt en för liten matta

Att ha rätt storlek och placering av mattan är viktigt! Många väljer en matta som är alldeles för liten, eller så läggs den på helt fel ställe. Det bästa är att ha en stor matta, så att alla möbler får plats på den, om du har stort rum. Har du ett mindre rum kan möblerna stå placerade med sina framben på mattan.

Du hänger tavlorna för högt

Det är en konst i sig att hänga upp tavlor. De bör inte hänga förr högt, men ej heller för lågt! Att hänga tavlan fel, det kan dra ner hela intrycket av rummet. Bästa höjden är ögonhöjd. Så ställ dig framför väggen där den ska hänga och placera den så att mitten av tavlan är där dina ögon tittar.

Du trycker upp alla möbler längs väggarna

Något de allra flesta gör i Sverige, då de möblerar, det är att ställa alla möbler längs med väggarna. Men det blir rätt trist och stelt. Ett tips är att dra ut din soffa ett par decimeter från väggen. Det kan göra mycket. Har du en stor yta, så kan möblerna med fördel placeras mer inåt mitten av rummet.

Du har allt från samma ställe

Visst kan det vara enkelt att köpa allt du behöver på ett enda möbelvaruhus. Eller att köpa alla inredningsdetaljer från din favoritaffär. Men det kan ge ett ganska tråkigt och opersonligt intryck. Det är inte fel att istället försöka matcha och mixa så mycket du kan. Ta gärna in loppisfynd eller något från barndomshemmet.

Du har för många prylar framme

Visst kan det vara snyggt med inredningsdetaljer, men inte att ha dem på varje ledig yta! Finns det en vas, en ljusstake, en tavla, en skål och annat, överallt, så blir det snabbt plottrigt och svårt att se vad det ens är! Det är bättre att inreda med hjälp av grupperingar. Sprid inte ut dina olika saker överallt!

Kommentarer inaktiverade för Vanliga inredningsmisstag och vad du bör göra istället