super mario leksaker
Hus och trädgård

Super Mario – en favorit hos många

En karaktär som både stora och små gillar, det är Super Mario. Idag finns det en massa olika Mario spel så väl som det finns en massa Mario leksaker. Inom Super Mario leksaker, så är det ju inte bara Mario man kan hitta. Det finns även gott om hans vänner och fiender med för den delen. Bland annat finns hans bror Luigi samt att du även kan hitta Bowser, prinssessan Peach, Toads, Yoshi och andra karaktärer som känns igen från spelen.

Om du är sugen på att köpa Mario leksaker, så finns det en hel del av den varan hos Billig Lek! Där har du bland annat olika lekuppsättningar, diorama set, nyckelringar, mjuka figurer med ljud, figurer i plast och en massa mer. 

Har du spelat Super Mario?

Super Mario leksaker är ju baserade på spelen med samma namn. Det allra första spelet, det var till NES, och det hette Super Mario Bros. Det var då ett 2D-spel där man tog sig fram längs med en sidoscrollande bana. I detta spel möter man Mario och Luigi, som bor i Svampriket. De får ett uppdrag och det är att rädda prinssessan från Bowser. I detta spel heter prinsessan Toadstool, men kommer senare att byta namn till Peach.

I Super Mario Bros 2, så dyker en ny fiende vid namn Subcon upp. I det tredje spelet, Super Mario Bros 3 så gäller det att besegra Bowser samt sju av hans Koopalings.

Utöver dessa spel så kom det även en hel del andra Mariospel. En del av dem var för NES, andra för GameBoy samt att det även dök upp andra varianter av spelkonsoler inom Nintendo. Det kom även 3D-spel. De allra flesta spelen är så kallade plattformsspel.

I de allra flesta spel med Mario, så finns det olika element och figurer som alltid återkommer, även om de kan se ut på lika olika sätt. Bland annat finns det allt som oftast alltid med block med frågetecken, supersvampar, 1-upsvampar, eldblommor och stjärnor. De dök upp redan i det allra första spelet och har sedan följt med in i alla andra spel.

Leksaker med Super Mario tema

Idag finns det en massa Mario leksaker att välja på samt att det även finns en del samlarfigurer. När det gäller Super Mario leksaker så har du figurer, både mjuka och hårda och som föreställer de olika karaktärerna. Bland annat finns Mario, Luigi, Bowser, prinssessan Peach, Toads, Yoshi, samt även stjärnor, sköldpaddor, svampar och så vidare. 

Det finns även superfina set, med bilar, slott, warp-rör, samt mycket mer som känns igen från alla spel. Att leka med dessa figurer är något många barn gillar att göra, inte minst om de även testat på att spela spelen!

Du som vill satsa på att köpa fina Mario leksaker till dina barn, du har ett brett utbud av detta hos Billig Lek. Dessa passar bra att ge bort i present, julklapp eller bara för att. Sedan är det även helt ok att köpa till dig själv med!

Kommentarer inaktiverade för Super Mario – en favorit hos många