gosh smink
Hus och trädgård

Tips till din basmakeup

Grunden för din makeup, det är att ha en bra bas. Det är värt att lägga ner tid på att få till en bra bas, så att resten av sminket håller sig på plats, hela dagen. Du kan med fördel satsa på GOSH smink och det på https://gosh.se/. För att få till en bra bas, så är det viktigt att ha rätt smink. Så du kan satsa på att köpa hem primer, foundation, concealer, puder och rouge.

Börja med rengöring

Det allra viktigaste för att få till en bra bas, samt en bra sminkning, det är att ha en ren hy! Så du bör alltid börja med att tvätta ditt ansikte samt se till att även återfukta med en kräm, serum eller vad du föredrar att använda dig av. Sedan är det ju smart att ha en bra ansiktsrutin, morgon och kväll, oavsett om du sminkar dig eller inte. 

Fortsätt med en primer

Efter att du har gjort rent ditt ansikte och återfuktat den med en kräm så är det dags att lägga grunden. Det gör du genom att använd dig av en primer. Primern är för att du på ett bra sätt ska kunna släta ut hudens struktur och göra den jämn och fin. Inom GOSH smink har du många bra primer att välja på. 

Applicera foundation

När du har applicerat din primer, så är det dags att fortsätta med en foundation. Se till att du väljer en i rätt nyans, som passar din hudton. Du kan applicera dem med en bra sminkborste. Det går även bra att applicera med dina fingrar, så länge de är nytvättade! Glöm inte bort att applicera foundation ner mot din hals, så att du inte får ett fult streck mellan ditt ansikte och din hals. 

Concealer för detaljerna

Du kan även välja att ta en concealer efter din foundation om du har mörka ringar under dina ögon, eller röda partier runt näsan. En concealer tar även bort fula blemmor och finnar samt att den kan ljusa upp runt ögonen. 

Fixera din bas

För att din bas ska hålla så bra som möjligt och så länge som möjligt, så är det bra att se till att fixera den. Det gör du helt enkelt med ett bra puder, gärna transparent. Du kan även använda dig av en så kallad settingspray. 

Använd rouge för att liva upp

Om du vill att finishen ska bli snygg, så kan du liva upp det lite med att applicera rouge. Den ska läggas precis under ditt kindben. Använd dig gärna av en stor rougeborste då du applicerar. 

Problemhy?

Om det är så att du har problemhy eller känslig hy, så finns det bra GOSH smink även för det. Det kan vara smart att till exempel satsa på en mineralfoundation. Den är både lättare och tunnare än den vanliga sorten. Det gör att din hud kan andas eftersom dina porer inte täpps igen. Det minskar även risken för att drabbas av irritation. 

Du bör även vara noga med att rengöra dina sminkborstar. Det för att hålla dem fria från smuts och bakterier.

Kommentarer inaktiverade för Tips till din basmakeup